Passa al contingut principal

TASCA 10 Vint-i-set de març de dos mil vint

Bon divendres!
Com van els ànims? Espere que molt bé i amb moltes ganes de fer feina.

Matemàtiques.
Resposta a l'enigma d'ahir número 33:
El Danubi té una longitud de 2900 km. Es tracta de dividir la longitud del riu Blau de la Xina que fa 5800 km entre 2, perquè el Danubi fa la meitat. Espere que ho hagis encertat!

El següent enigma/pregunta (número 41) ens duu al fascinant món de les abelles. Primer, com sempre, copia la pregunta  (recorda que està a dins la postal) , escriu la hipòtesi (el que tu penses) i després, amb l'ajuda de la pista intenta esbrinar la solució realitzant els càlculs que et siguin necessaris.
Pista: Un goril·la viu aproximadament 10 anys. Idò l'abella reina viu aproximadament 5 vegades més que un goril·la.

Català
introdueix el codi VST8QWF2 
pitja Accedir al llibre
Ves al tema 8 i llegeix les pàgines 60,61,62 i 63. Al teu quadern verd copia i contesta les següents preguntes: 
1. Quan va néixer l'escriptura?
2. A quina regió?
3. Quin creus que és el motiu del naixement de l'escriptura?
4. Com es deien els encarregats d'escriure i copiar?
5. Quan de temps es necessitava estudiar per aprendre a escriure els jeroglífics?
6.Què és el papir?
7. Qui va crear l'alfabet llatí que empleam?
8. De què estava fet el pergamí? 
9. Amb què escrivien a damunt del pergamí?
10. Per què creus que la planta del papir creix a devora els rius?

Plàstica
Com que potser serà un cap de setmana llarg i fred us propose una manualitat entretinguda. Si aconseguiu fer-la bé, us pot resultar ben útil. Només necessitareu  paper i això sí, que sigui un quadrat perfecte. Depenent de la mida del paper aconseguireu una capsa més gran o més petita. Si és gran la podeu utilitzar per guardar els vostres petits tresors i si és més petita, en podeu fer moltes i servirà per guardar col·leccions.
Aquí teniu l'enllaç als dos videos on veureu pas a pas el procés de construcció.
  Aquí et deixe un enllaç   
capsa de paper  https://vimeo.com/139370128
capsetes per guardar coleccions   https://vimeo.com/139345969 

Fins dilluns!
Si necessites alguna cosa ja saps que em pots escriure un mail. Tot d'una que pugui intentaré ajudar-te.

  Salut!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

TASCA 46 Vint-i-nou de maig de dos mil vint

Bon día Lleones i Lleons! MATEMÀTIQUES Avui toca l'ENIGMA 38 al Classroom També has de corregir-te la pàgina 61 i fer la 62 i 63 CATALÀ Lectogrup pàgines 49 i 50    PLÀSTICA Fes aquest exercici en el quadernet: https://www.youtube.com/watch? v=KnZQYXPJnXU     I si t'ha agradat,intenta fer aquesta lletra! https://www.youtube.com/watch? v=jr-zAzxfTVU    Mira el video que he adjuntat. ;-) Que passes un feliç cap de setmana!

EL NOSTRE PASSAT RECENT

A classe hem parlat del nostre passat. Hem muntat una petita exposició amb objectes que utilitzàvem nosaltres de petits i també alguns dels nostres pares i de les mestres.

TASCA 49 Tres de juny de dos mil vint

Bon dimecres Lleons i Lleones! Aquestes són les feines d'avui: MATEMÀTIQUES Enigma 47 Corregir les pàgines 64 i 65. Mirar el vídeo que parla del perímetre i fer les pàgines 66 i 67. https://www.youtube.com/watch? v=OTT8SKMdBD8    De català has de fer el Dictat en línia. Invent que triomfa https://llengua.gencat.cat/ca/ serveis/aprendre_catala/ recursos-per-al-professorat/ dictats-en-linia/b1/m-n-ny/ En acabar, quan ja el tinguis bé,  copia'l al teu quadern. Els torns de demà per llegir el Capítol "L'estratègia del capità" són els següents: MEET 1, 9 hores: Emma, Inés, Candela i Nora. MEET 2, 9:30 hores: Isabel, Olivia, Xavi, Guiem, Madoc i Ariadna G MEET 3, 10 hores: Javier, Marina, Ariadna O., Pablo, Sergi, Iván i Jaume. MEET 4, 10:30 hores: Lucía, Leo, Jan, Izan, Marc i Alejandro. Si algú no pot a l'hora que li he posat que m'ho digui. Fins demà!