Passa al contingut principal

TASCA 11 Trenta de març de dos mil vint


Bon dilluns Lleons i Lleones!

Aquí teniu les tasques per avui.

Matemàtiques


Resposta a l'enigma 41 de divendres:
L'abella reina viu uns 5 anys aproximadament. I en aquest cas es tractava d'adonar-se'n que la pista estava malament. Guiem va ser el primer que m'ho va dir i se'n va adonar. Gràcies!
La pista seria : Un goril·la que viu 10 anys viu el doble que l'abella.
Alguns de vosaltres ho vareu encertar ja en la vostra hipòtesi! 


El següent enigma/pregunta (número 34) tracta de gent gran. Primer, com sempre, copia la pregunta  (recorda que està a dins la postal) , escriu la hipòtesi (el que tu penses) i després, amb l'ajuda de la pista intenta esbrinar la solució realitzant els càlculs que et siguin necessaris.


Pista: Aquesta persona va néixer el 1875 i va morir el 1997.


Matemàtiques


Del Quadernet de Matemàtiques has de fer la pàgina 44. Adjunte la foto de la pàgina per a n'Alejandro i na Lucía que no tenen el llibre igual.

Català

Corregeix les preguntes del tema 8

Solucions

1. Quan va néixer l'escriptura? L'escriptura va néixer fa més de 6000 anys.
2. A quina regió? L'escriptura va néixer a una regió anomenada Sumèria.
3. Quin creus que és el motiu del naixement de l'escriptura? Havien d'apuntar moltes coses i tot i que tenien molta memòria els començava a fallar.
4. Com es deien els encarregats d'escriure i copiar? Els encarregats es deien escribes.
5. Quan de temps es necessitava estudiar per aprendre a escriure i llegir els jeroglífics? Per aprendre havien d'estudiar més de deu anys. 
6. Què és el papir? És una planta, les seves tiges mtentsolt resis eren utilitzades sobretot pels egipcis per escriure al damunt.
7. Qui va crear l'alfabet llatí que empleam? L'alfabet llatí que empleam el va crear els romans.
8. De què estava fet el pergamí? El pergamí estava fet pell prima d'ovella o de cabra.
9. Amb què escrivien a damunt del pergamí? A damunt el pergamí escrivien amb una ploma d'oca.
10. Per què creus que la planta del papir creix a devora els rius? Jo crec que creix a devora els rius perquè és una planta que necessita molta aigua per viure.

Visita aquest enllaç:

https://ca.wikipedia.org/wiki/Jeanne_Calment

Copia al teu quadern verd el següent:

Jeanne Louise Calment (21 de febrer de 1875 - 4 d'agost de 1997) va ser una ciutadana francesa que va viure 122 anys i 164 dies (44.724 dies en total). Es tracta de la persona més longeva comprovada per la ciència fins al dia d'avui, d'acord amb els molts estudis i investigacions documentals que es van fer d'ella mentre vivia.

Resumeix La Biografia i l'Estat de salut (amb l'ajuda de l'enllaç de la viquipèdia)


Per avui això és tot. 

Espere que tingueu un bon dia i recordeu  fer els exercicis i el dictat de Walinwa.

Fins demà!Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

TREBALLS DE NATURALS

Aquestos són alguns dels treballs fets en relació al cos humà: ossos i músculs.


EL NOSTRE PASSAT RECENT

A classe hem parlat del nostre passat. Hem muntat una petita exposició amb objectes que utilitzàvem nosaltres de petits i també alguns dels nostres pares i de les mestres.

TASCA 1 Setze de març de dos mil vint

Bon dia Lleons i Lleones!


Segur que aquest cap de setmana heu fet moltes coses i algunes ben diferents de les que esteu acostumats a fer, veritat?
Per començar el dia d'avui us vull explica que ens hem d'organitzar per tal de poder treure profit a tots els dies de confinament que ens esperen, d'acord?
És important llegir molt bé tot el que us escric i seguir bé les instruccions. Jo avui encara no he anat a l'escola (als mestres ens deixen treballar des de casa) però hauré d'anar per agafar el material que vosaltres us vareu endur i així poder-vos guiar i anar dient-vos quines activitats heu de fer.
Com avui és el primer dia vull que contesteu aquest correu electrònic. M'heu d'explicar quines manualitats heu fet amb el fang i la plastilina que us vàreu endur. Ho heu d'explicar detalladament per a que jo m'ho pugui imaginar. En el cas que no hagis fet res, explica què és el que penses fer.
També vull que miris l'Info k especial que es va emetre ahir. Aq…